Total Pageviews

Saturday, February 18, 2012

ΙΣΑ και δακρυγόνα


Ανακοίνωση εξέδωσε πρόσφατα ο ΙΣΑ,σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες των δακρυγόνων για τη δημόσια υγεία.

Μπορείτε να τη διαβάσετε στο site του συλλόγου http://www.isathens.gr/grindex.html

Στην ανακοίνωση,ο ΙΣΑ υπογραμμίζει το δικαίωμά του να αυτοπροσδιορίζεται ως "θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας" (sic) και ως εκ τούτου,την απορρέουσα υποχρέωσή του να επισημάνει τις βλαβερές επιπτώσεις των χημικών αερίων που χρησιμοποίησε η αστυνομία στις πρόσφατες διαδηλώσεις.

Επιπλέον,υπενθυμίζει την απαγόρευση της χρήσεως τέτοιων ουσιών (απόφαση του ΟΗΕ από το 1969) και καλεί τις αρχές,να υιοθετήσουν " ηπιότερα μέτρα καταστολής, αντίστοιχα με αυτά που ακολουθούνται από άλλα κράτη, τα οποία σε κάθε περίπτωση δεν θέτουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία".



Ολα αυτά βέβαια είναι σωστά και αξιέπαινα!

Εγώ όμως που είμαι γνωστός αντιδραστικός,έχω ορισμένες επισημάνσεις:

α) Δε θα έπρεπε,ο ΙΣΑ,να επισημάνει και τις βλαβερές επιπτώσεις των cocktails molotov,των σπασμένων τζαμαριών και των σπασμένων πεζοδρομίων επί της δημόσιας υγείας? ''Η μήπως-κατά τη γνωστή αποστροφή Παπουτσή-'προτιμά ένα σπασμένο μάρμαρο από ένα σπασμένο κεφάλι'?

Φρονώ,πως μάλλον ισχύει το δεύτερο,καθότι η ποιητική φύση του προεδρείου του ΙΣΑ πιθανότατα συγκινείται από το Σεφερικό "προτιμώ μια σταγόνα αίμα,από ένα ποτήρι μελάνι"! Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων...

β) Η υιοθέτηση "ηπιότερων μέτρων καταστολής" είναι μια προτροπή απόλυτα θετική.Ενδεχομένως,υπονοούνται οι " καταιωνιστήρες ύδατος υπερπιέσως" (κοινώς το μπουγέλωμα από "αύρες").Ομως και αυτή η πρακτική,δεν είναι άμοιρη κινδύνων.Ενας άνθρωπος μπορεί κάλλιστα να πνιγεί είτε από αέρια είτε από νερό! Αλλό ένα ζήτημα προτεραιοτήτων...

Επειδή οι ανωτέρω επισημάνσεις χρήζουν πράγματι διευκρινίσεων,ο πρόεδρας του ΙΣΑ,μετέβη αυτοπροσώπως στο πεδίο της μάχης προκειμένου να απευθύνει "έκκληση αυτοσυγκράτησης" προς τις αστυνομικές δυνάμεις,αλλά και να κατευθύνει το έργο τους ως "θεματοφύλακας/σωματοφύλακας της δημόσιας υγείας"!

Υποκλίνομαι!

Οταν η πολιτεία υπεκφεύγει και οι αρμόδιοι υπουργοί "λουφάζουν",ο πρόεδρας είναι παρών!

Φορώντας τη φωσφοριζέ στολή του τροχονόμου,απεικονίζεται να δίνει οδηγίες "καταλλαγής" προς τους αντιμαχόμενους.

Ολοι οι υπόλοιποι "απλοί γιατροί",είμαστε πολύ λίγοι μπροστά στον πρόεδρα-γιατρό-υφυπουργό δημοσίας τάξεως-σωματοφύλακα δημόσιας υγείας!

Η φωτογραφία εν προκειμένω είναι ενδεικτική.Προσκομίζει δε και ένα στοιχείο που, οι περισσότεροι ως τώρα ,αγνοούσαμε: τα δακρυγόνα βλάπτουν σοβαρά την υγεία,όχι όμως και τη χωρίστρα!

Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης,αφιερώνω στον πρόεδρα,ένα παλιό αγαπημένο-και διαχρονικά επίκαιρο-τραγουδάκι.


18/2/2012

1 comment:

  1. Το πράγμα είχε φανεί από την αρχή... http://sxoliopoliti.blogspot.com/2011/08/y.html

    ReplyDelete