Total Pageviews

Monday, February 13, 2012

Οι λέμμοι δεν αυτοκτονούν


Οι λέμμοι,είναι μκρά χαριτωμένα τρωκτικά της Τούνδρας.Επί δεκαετίες,ήταν τα θύματα μιας τραγικής παρανόησης:κυκλοφορούσε η φήμη πως στη διάρκεια της μαζικής τους μετανάστευσης,τα μικρά ζωάκια πάθαιναν ένα είδος φρενίτιδας που τα οδηγούσε σε "μαζικές αυτοκτονίες"!
Επρόκειτο βέβαια για παρεξήγηση.Κανένα έμβιο ον δεν αναγνωρίζει υψηλότερο ένστικτο από αυτό της επιβίωσης.Απλά αρκετοί λέμμοι,καθώς χρειάζεται να υπερβούν και ποτάμια κατά τη μετανάστευσή τους,δεν αποδεικνύονται αρκετά ικανοί και πνίγονται.Σε καμια περίπτωση πάντως δεν αυτοκτονούν!

Υπάρχουν αρκετά υπο-είδη λέμμων.
Οσοι έχετε ως τώρα γοητευτεί από την ιστορία αυτών των παρεξηγημένων τρωκτικών,ελάτε,με τη βοήθεια της http://en.wikipedia.org/wiki/Lemming, να τα γνωρίσουμε καλύτερα.

1)λέμμος του Αγ.Λαυρεντίου:βαθειά θρησκευόμενος λέμμος (φύσει ή θέσει) που απολαμβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις,αλλά και χαίρει σεβασμού από μεγάλο πλήθος λέμμων.Συχνά τον συνεπαίρνει μια αίσθηση ανωτερότητας και κουνάει το δάχτυλο στους άλλους λέμμους για να τους συνετίσει.Τυπικός εκπρόσωπος,ο λέμμος-Ανθιμος.

2)σιβηριανός λέμμος:σκληροτράχηλος λέμμος με στέρεες απόψεις,απαράλλακτες εδώ και 94 χρόνια.Είναι ο πρώτος λέμμος που εφάρμοσε πενταετές πλάνο "επιστημονικής μετανάστευσης" και παρά την παταγώδη αποτυχία του,εξακολουθεί να το υποστηρίζει με μια σχεδόν μεταφυσική πεποίθηση.Τυπικά δείγματα,ο λέμμος-Αλέκα,ο λέμμος-Παφίλης,ο λέμμος-Μπογιόπουλος.Καμια φορά,από τη διασταύρωση (1) και (2) προκύπτουν ενδιαφέροντα δείγματα,όπως ο λέμμος-Ζουράρις και ο λέμμος-τυφώνας Λιάνα!

3)λέμμος του Wrangel:φανατικός αντίπαλος του σιβηριανού λέμμου,όπως άλλωστε και ο συνώνυμός του πάλαι-ποτέ στρατηγός των "Λευκών".Πρόκειται για είδος με ευμετάβλητες απόψεις,εξαιτίας των οποίων η συμπεριφορά του είναι απρόβλεπτη.Τυπικό παράδειγμα,χθες βράδυ στη Βουλή,όπου αντί να ψηφίσει,προέβη σε αιφνιδιαστική μίνι-μετανάστευση προς άγνωστο προορισμό!Τυπικά παραδείγματα,ο λέμμος-χέρι-χέρι,ο λέμμος-Αιβαλιώτης,ο λέμμος-γουμάρια.

4)Νορβηγικός-λέμμος:είναι το πολυπληθέστερο είδος και εμπνέεται απ'το μοντέλο της σκανδιναβικής σοσιαλδημοκρατίας.Επειδή δε,η Σκανδιναβία αποτελείται από 4 διαφορετικά κράτη,διαθέτει ισάριθμες εσωτερικές κάστες.Τυπικά δείγματα,ο λέμμος-Μαριλίζα,ο λέμμος-Λούκα,ο λέμμος-ΔΕΚΟ,ο λέμμος-ΓΕΝΟΠ.

5)Αρκτικός λέμμος:πρώην Νορβηγικός,ο οποίος περιπλανείται σε βορειότερα γεωγραφικά πλάτη,βιώνοντας υπαρξιακή εσωστρέφεια.Τυπικό δείγμα ο λέμμος-Λιάνης και ο λέμμος-Καστανίδης.Ο τελευταίος,συχνά ρέπει σε άκαιρες μεταναστεύσεις όπως και ο λέμμος του Βράγγελ (παράδειγμα,χθες βράδυ στη Βουλή)!

6)λέμμος του ποταμού Αμούρ:πρώην σιβηριανός λέμμος που διαχώρησε τη θέση του το "68 και αναζητά εναλλακτικό δρόμο προς τον "λέμμιο παράδεισο".Στην αναζήτηση συμπορεύεται με άλλους ανένταχτους λέμμους,όπως λέμμοι-ΜΛ,μ-λ-λέμμοι,λέμμοι-μάο,λέμμοι-Τζένοα,αντι-λέμμοι,λέμμοι-ΕΚΚΕ κλπ.Τυπικά δείγματα ο λέμμος-Αλέξης,ο λέμμος-Λαφαζάν.

7)λέμμος του Bering:δηλαδή του Βερίγγειου πορθμού που διαχωρίζει την Αλάσκα από τη Σιβηρία.Πρωην λέμμος του Αμούρ,που σχημάτισε ξεχωριστό κοπάδι και αναζητά την τύχη του μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του ψυχρού πολέμου,στο γεωγραφικό σύνορο του Βερίγγειου.Τυπικά δείγματα,ο λέμμος-Κουβέλ και ο funky-λέμμος-Ψαρριανός.

8)Βορειοαμερικανικός λέμμος:είναι το είδος που δυσκολεύεται περισσότερο απ'όλα στην κοινή μετανάστευση.Προτιμά τη μοναχική,"libertarian" εκδοχή του ερημικού cowboy.Ενίοτε,προτιμά ακόμη και να εγκαταλείψει το λειμώνα-δηλαδή το βοσκοτόπι-προκειμένου να μην τον μοιράζεται με άλλους.Παράδειγμα,λέμμος-μπλε μήλο,λέμμος-Ανδριανόπουλος.

9)λέμμος της στέππας:Αρχαίο είδος,θεωρητικός αντίπαλος του σιβηριανού,αλλά δίχως αξιόλογη ιδεολογική κατάρτιση.Ετυχε απλά,η σιβηριανή θεωρία να διαψευσθεί.Από τότε όμως,τα δυο είδη σαν να προσέγγισαν μεταξύ τους!Παραδείγματα,λέμμος-Μανώλης,λέμμος-Παν-Παν!

10)λέμμος της κίτρινης στέππας:Πρώην (9) που ρέπει στο "αντάρτικο" και συχνά-πυκνά διαχωρίζει τη θέση του περιπλανώμενος σε διπλανά λειβάδια.Παραδείγματα,λέμμος-ΤζίμαςΜαργαρίτης,λέμμος-Κιλτίδης,λέμμος-Βόζεμπεργκ!

11)λέμμος των βουνών Ogilvie:Εδώ βαραίνει λίγο το κλίμα.Πρόκειται για πρώην Νορβηγικούς λέμμους που πέρασαν τον αρκτικό κύκλο και εγκαταστάθηκαν στα όρη Ogilvie της Αλάσκας.Θυμίζουν μυστική κάστα που φυλάει το αρχέγονο πνεύμα του "κινήματος" το οποίο οι Νορβηγικοί λέμμοι έχουν "αλλοτριώσει".Παραδείγματα,ο λέμμος-Τσοβόλας παλαιότερα,ο λέμμος-Δημαράς σήμερα! Ο τελευταίος,μαζί με τον Αρκτικό λέμμο και τον λέμμο-UFO, ήταν παλαιότερα λέμμοι-ρεπόρτερ στην ΕΡΤ!

12)λέμμος Nelson(προφανώς από τον ομώνυμο ένδοξο Ναύαρχο): Γραφικός λέμμος με ναρκισσιστικές ιδέες,παραλήρημα μεγαλείου και ροπή στη συνωμοσιολογία.Μικρός διάβαζε "τρουένο" και "μικρό ήρωα" και εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται τη ζωή ως "πολεμικό παιχνίδι"!Για το μαρτύριο των λέμμων,ενοχοποιεί τους γνωστούς συνωμότες:CIA,μοσάντ,λέσχη μπίλντερμπεργκ,μασόνοι και βέβαια,ο προαιώνιος εχθρός των τρωκτικών,ο κακός γάτος Κίσσιγκερ!
Πρόκειται κυριολεκτικά,για "καμμένο" λέμμο.Χθες στη Βουλή,ούρλιαζε προσπαθώντας να εμποδίσει τους άλλους λέμμους να μιλήσουν!Μη μου πείτε πως δεν τον καταλάβατε!

Τελευταίοι-και καλύτεροι-οι πρώην λέμμοι που μετατράπηκαν σε υπερ-πόντικες:λέμμος-ΓΑΠ,λέμμος-Μπέννι,λέμμος-Αντονι,λέμμος-Ντόρα.Αυτοί κι αν έχουν ένστικτο επιβίωσης!

Αν σας αρέσουν λοιπόν κι εσάς οι λέμμοι,μην ανησυχείτε!
Μπορεί να θορυβούν,να ουρλιάζουν,να κάνουν σαματά όταν μεταναστεύουν,αλλά ένα είναι βέβαιο:
Δεν αυτοκτονούν ποτέ!

13/2/2012

1 comment: