Total Pageviews

Tuesday, May 3, 2011

Eγκληματίες...

Σύλληψη ιατρού και κράτησή του στο αυτόφωρο επειδή έβαλε ασθενή σε ράντζο...!!

Αδυνατώ (και βαριέμαι) να συλλογιστώ,θα περιοριστώ σε σκόρπια σχόλια:
-Προφανώς τα ράντζα ανακαλύφθηκαν προχθές.Τόσον καιρό το ΕΣΥ παρείχε υπέρδιπλα κρεβάτια με στρώμα νερού (και καθρέφτες οροφής για τους μερακλήδες).
-Η παραμονή ασθενούς στο διάδρομο δημοσίου Νοσοκομείου θεωρείται "έκθεση σε κίνδυνο"! Αν δεν πρόκειται για πρωτοφανή συλλογισμό αυτοκριτικής,προφανώς το Υπουργείο μελετά τρόπους εισόδου-εξόδου στα Νοσοκομεία απ'τα παράθυρα,καθώς και ολιγόωρη εγκατάσταση ασθενών/συνοδών σε τελεφερίκ αιωρούμενα παραπλεύρως των ιδρυμάτων.Κατ'εξαίρεση,ο Αη-Βασίλης επιτρέπεται να κάνει χρήση της παραδοσιακής καμινάδας.
-Η νοσηλεία πλέον-και οι συνθήκες της-περνούν στην αρμοδιότητα των εισαγγελικών αρχών.Οι αδελφές παρακαλούνται για οδηγίες να απευθύνονται στον εισαγγελέα υπηρεσίας.
-Το εργασιακό τοπίο στο ΕΣΥ γίνεται όλο και ειδυλλιακότερο.¨Οσοι γιατροί δεν αρκούνται στις φάπες που πέφτουν από "αγανακτισμένους καφρο-πολίτες" στα ΤΕΠ,μπορούν να περάσουν και ένα βραδάκι στην ψειρού,εμπλουτίζοντας το βιογραφικό τους.
-Σσσσσστ....ο ΙΣΑ, κοιμάται (πλααίνει που λένε και στο χωριό).Προφανώς περιμένει να ενημερωθεί για να μη βιαστεί να εκδώσει καμία ανακοίνωση συμπαράστασης προς τη συλλειφθείσα συνάδελφο και...εκτεθεί.

Ντρέπομαι,ντρέπομαι,ντρέπομαι...

Συνάδελφε όποια κι αν είσαι, εκ μέρους όλων μας σου ζητώ ΣΥΓΝΩΜΗ για την ανάπηρη στάση μας, για το διάχυτο μικροαστισμό μας,για τη δειλία μας.

Η ηθική μου συμπαράσταση είναι ανεπαρκέστατη,αλλά είναι ολόψυχα δική σου.

3/5/2011

3 comments:

  1. Δημήτρη,το να περικόπτεις κονδύλια από την υγεία αποτελεί,έστω,πολιτική επιλογή.Δεν δικαιούσαι όμως μετά να ποινικοποιείς την ιατρική πράξη, επειδή οι συνθήκες νοσηλείας στο ΕΣΥ σου φαίνονται άθλιες...

    ReplyDelete
  2. Αναρωτιέμαι εαν ο εισαγγελέας σκέφτηκε εν προκειμένω το απλούστατο:
    Η γιατρός είχε δύο επιλογές:
    1) Να αρνηθεί την εισαγωγή του ασθενή στην κλινική λόγω πληρότητος και λόγω έλλειψης κενών κλινών στους θαλάμους.
    2) Να βάλει τον ασθενή σε "ράντζο". Πέραν της όντως αυξημένης και απαράδεκτης ταλαιπωρίας ασθενούς & συνοδού, ο ασθενής θα είχε τη φροντίδα και ασφάλεια που συνεπάγεται η εισαγωγή του στην κλινική.
    Ποια επιλογή έκανε η συνάδελφος; Έκανε αυτήν που εκθέτει τον ασθενή σε κίνδυνο; Εάν ο εισαγγελέας ήταν στη θέση του ασθενούς, πού θα προτιμούσε να βρεθεί; Στο δρόμο, ή στο νοσοκομείο (έστω και στο διάδρομο προσωρινά);
    Και εννοείται, όπως ήδη προειπώθηκε άλλωστε, πως η έλλειψη κλινών οπωσδήποτε δεν είναι ευθύνη της συναδέλφου... Σίγουρα είναι όμως ευθύνη ΚΑΙ του εν λόγω εισαγγελέα, που δεν φρόντισε να αποδοθούν ευθύνες - εγκαίρως ή έστω και καθυστερημένα - στη διοίκηση του νοσοκομείου και του υπουργείου υγείας για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση των ράτζων και των ελλείψεων προσωπικού, εξοπλισμού και υλικού, την οικονομική χρεωκοπία των νοσοκομείων κλπ. κλπ. κλπ...

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete